Warsztaty Kulinarne

Pierwszy dzie wiosny uczniowie Spo貫cznej Szko造 Podstawowej sp璠zili w pracowni kulinarno - artystycznej EnceR璚e Zielonej Górze. Nasi uczniowie podczas warsztatów kulinarnych poznawali tajniki przyrz康zania  potraw zwi您anych z Wielkanoc. Uczniowie pod okiem pani Agnieszki mogli poczu si jak prawdziwi kucharze- ka盥y otrzyma fartuch i pracowa w profesjonalnej kuchni, bogato wyposa穎nej w niezwyk貫 sk豉dniki i urz康zenia.

Nasi kucharze przyrz康zali dania nie tylko wielkanocne, ale i i軼ie wiosenne poniewa w ich sk豉dzie znalaz造 si takie sk豉dniki jak: bazylia czy szpinak, które kojarz si z wiosn.

Dzieci przygotowa造 nast瘼uj帷e smako造ki:

- zaj帷zki cynamonowe

- krem bazyliowy, którym wype軟iono czekoladowe koszyczki

- czekoladowe ciastka

- zielone babeczki szpinakowe

- jajeczka daktylowe.

         Po sko鎍zonej pracy ka盥y uczestnik warsztatów kosztowa przyrz康zonych przez siebie rarytasów. By這 to bardzo ciekawe prze篡cie, poniewa po陰czenie sk豉dników dla niektórych osób by這 zaskakuj帷e. Nawet dzieci, które na co dzie nie jedz szpinaku, dzi z wielkim smakiem go zajada造 w szpinakowych babeczkach.

 

 

         To by bardzo ciekawy i pracowity dzie. Mamy nadziej, 瞠 nasi uczniowie swoje nowe kulinarne do鈍iadczenia wykorzystaj w domowych przygotowaniach do 鈍i徠.

Zdj璚ia  w galerii