Jad這spis

 

吉IADANIE

OBIAD

23.4.2018

PONIEDZIAΒK

 

 

 

 

1.p豉tki kukurydziane

z mlekiem-200g

2.pieczywo mieszane lub razowe-75g

3.mas這-10g

4.warzywa

5.w璠lina-30g

6.herbata owocowa-200ml

1.zupa ziemniaczana-200g

2.makaron z mi瘰em w sosie pomidorowym-150g

3.ogórek kiszony

4.kompot-200ml

 

24.4.2018

WTOREK

 

 

 

1.herbata lub kawa Inka-

200 ml

2.pieczywo mieszane lub razowe-75g

3.mas這-10g

4.warzywa

5.wedlina-40g

6.ser twaróg-15g

1.zupa ogórkowa-200g

2.ziemniaki-150g

3.kurczak -80g

4.marchew z groszkiem-80g

5.kompot-200ml

25.4.2018

吐ODA

 

 

 

1.budy 鄉ietankowy-150g

2.pieczywo mieszane- 75g

3.mas這-10g

4.warzywa

5.w璠lina-40g

6.herbata z cytryna-200ml

 

1.zupa z soczewicy-200g

2.kasza j璚zmienna lub gryczana-100g

3.kotlet mielony -80g

4.buraki czerwone-80g

5.kompot-200ml

26.4.2018

CZWARTEK

 

 

 

1.herbata lub kakao-200ml

3.pieczywo mieszane lub razowe-75g

4.mas這-10g

5.warzywa

6.w璠lina-40g

7.ser ó速y-15g

1.zupa koperkowa -200g

2.ziemniaki-150g

3.kapusta kiszona -60g

4.ryba-100g

5.kompot-200ml

 

27.4.2018

PI﹗EK

1. herbata zwyk豉-200ml

2.pasta jajeczna ze szczypiorem-20g

3.d瞠m niskos這dzony-15g

4.pieczywo mieszane lub razowe-75g

5.mas這-10g

6.warzywa

 

1.zupa buraczkowa-200g

2.racuchy-150g

3.jab趾o tarkowane-40g

4.kompot-200ml

Jad這spis dla szko造

 

 

NABIA, OWOCE, WARZYWA dostarcza firma RYKO

 

Warzywa podawane do 郾iadania: ogórek zielony, pomidor, sa豉ta, rzodkiewka czerwona;

Stosowane przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona, bazylia, tymianek, czosnek,

li嗆 laurowy, ziele angielskie 

Cukier-5-10g

Zastrzegamy sobie mo磧iwo嗆 zmiany jad這spisu