Jad這spis

PONIEDZIAΒK

16.4.2018

好iadanie

mleko(200ml); p豉tki kukurydziane (20g);chleb mieszany lub razowy (75g);

mas這 (10g); szynka  (40g); warzywa; herbata malinowa (150ml);

Obiad

zupa krupnik (200g); ziemniaki (150g); ryba (100g);

marchew lub marchew z pora (60g); woda naturalna lub kompot (200ml)

 

 

WTOREK

17.4.2018

好iadanie

chleb mieszany lub razowy (75g); mas這 (10g); warzywa; serek ó速y(10g);

pol璠wica sopocka(20 g); herbata lub kakao(200ml);

Obiad

zupa grochowa (200g); kasza j璚zmienna(120g);

pulpety w sosie pomidorowym(80g); kapusta czerwona(100g);

woda naturalna lub kompot (200ml);

 

 

吐ODA

18.4.2018

好iadanie

kasza manna(200g); chleb mieszany lub razowy(75g); warzywa

kie豚asa drobiowa (40g); mas這 (10g);herbata  (200ml);

Obiad

zupa jarzynowa(200g); ziemniaki(150g); kotlet z fileta drobiowego (100g),

surówka wielowarzywna(80g); woda naturalna lub kompot (200ml)

 

 

CZWARTEK

19.4.2018

好iadanie

budy waniliowy(200g); chleb mieszany lub razowy (75g);  szynka (40g);

mas這 (10g); warzywa;  herbata (200ml);

Obiad

zupa gulaszowa (200g);

makaronowa zapiekanka(sk豉d: cebula; ser ó速y; kie豚asa) 200g;  

woda naturalna lub kompot (200ml);

 

 

PI﹗EK

20.4.2018

好iadanie

chleb mieszany lub razowy (75g); mas這 (10g);

pasta z jajka ze szczypiorkiem(15 g); warzywa; herbata z cytryn (200ml);

Obiad

zupa koperkowa (200g); pierogi ruskie(150g) 鄉ietana

woda naturalna lub kompot (200ml);

 

Warzywa podawane do 郾iadania: ogórek zielony, pomidor, sa豉ta, rzodkiewka czerwona;

Stosowane przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona, bazylia, tymianek, czosnek,

li嗆 laurowy, ziele angielskie 

Cukier-5-10g

Zastrzegamy sobie mo磧iwo嗆 zmiany jad這spisu!

 

 

Technolog 篡wno軼i i 篡wienia

in. Sylwia Bu瞠k