Jad³ospis
PONIEDZIA£EK |
16.4.2018 |
¦niadanie |
mleko(200ml); p³atki kukurydziane (20g);chleb mieszany lub razowy (75g); mas³o (10g); szynka (40g); warzywa; herbata malinowa (150ml); |
Obiad |
zupa krupnik (200g); ziemniaki (150g); ryba (100g); marchew lub marchew z pora (60g); woda naturalna lub kompot (200ml) |
WTOREK |
17.4.2018 |
¦niadanie |
chleb mieszany lub razowy (75g); mas³o (10g); warzywa; serek ¿ó³ty(10g); polêdwica sopocka( |
Obiad |
zupa grochowa (200g); kasza jêczmienna(120g); pulpety w sosie pomidorowym(80g); kapusta czerwona(100g); woda naturalna lub kompot (200ml); |
¦RODA |
18.4.2018 |
¦niadanie |
kasza manna(200g); chleb mieszany lub razowy(75g); warzywa kie³basa drobiowa (40g); mas³o (10g);herbata (200ml); |
Obiad |
zupa jarzynowa(200g); ziemniaki(150g); kotlet z fileta drobiowego (100g), surówka wielowarzywna(80g); woda naturalna lub kompot (200ml) |
CZWARTEK |
19.4.2018 |
¦niadanie |
budyñ waniliowy(200g); chleb mieszany lub razowy (75g); szynka (40g); mas³o (10g); warzywa; herbata (200ml); |
Obiad |
zupa gulaszowa (200g); makaronowa zapiekanka(sk³ad: cebula; ser ¿ó³ty; kie³basa) 200g; woda naturalna lub kompot (200ml); |
PI¡TEK |
20.4.2018 |
¦niadanie |
chleb mieszany lub razowy (75g); mas³o (10g); pasta z jajka ze szczypiorkiem( |
Obiad |
zupa koperkowa (200g); pierogi ruskie(150g) ¶mietana woda naturalna lub kompot (200ml); |
Warzywa podawane do ¶niadania: ogórek zielony, pomidor, sa³ata, rzodkiewka czerwona;
Stosowane przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona, bazylia, tymianek, czosnek,
li¶æ laurowy, ziele angielskie
Cukier-5-10g
Zastrzegamy sobie mo¿liwo¶æ zmiany jad³ospisu!
Technolog ¿ywno¶ci i ¿ywienia
in¿. Sylwia Bu¿ek