Jad這spis

 

15.01.2018

Poniedzia貫k

1.p豉tki kukurydziane z mlekiem-200ml

2.pieczywo mieszane -40g

3.mas這-10g

4.warzywa

5.w璠lina-30g

6.herbata owocowa-200ml

1.zupa pomidorowa z ry瞠m-200ml

2.ziemniaki – 150g

3.這patka pieczona-70g

4.kapusta czerwona-60g

5.kompot-200ml

16.01.2018

Wtorek

1.herbata zwyk豉 lub kakao-200 ml

2.pieczywo mieszane -40g

3.mas這-10g

4.warzywa

5.serek ze szczypiorkiem-15g

1.zupa 簑rek z jajkiem-200ml

2.pulpet w sosie-60g

3.kasza j璚zmienna-100g

4.marchew z groszkiem-50g

5.kompot-200ml

17.01.2018

字oda

1.zacierka na mleku-150g

2.pieczywo mieszane -40g

3. mas這-10g

4.w璠lina-30g

5.warzywa

6.herbata zio這wa-200ml

1.zupa rosó z makaronem-200ml

2.ziemniaki-150g

3.filet z kurczaka -90g

4.sa豉ta-40g

5.kompot-200ml

18.01.2018

Czwartek

1.p豉tki owsiane na mleku-200g

2.pieczywo mieszane -40g

3.mas這-10g

4.warzywa

5.w璠lina-30g

6.ser ó速y-15g

7.herbata owocowa-200ml

1.zupa grochowa-200ml

2.makaron zapiekanka-150g

5.kompot-200ml

19.01.2018

Pi徠ek

1.herbata zwyk豉-200ml

2.pasta jajeczna ze szczypiorkiem-15g

3.pieczywo mieszane -40g

4.mas這-10g

5.warzywa

6.d瞠m niskos這dzony

1.zupa kalafiorowa-200ml

2.pierogi ruskie-150g

3.鄉ietana lub jogurt naturalny-15g

4.kompot-200ml


 

 

Warzywa podawane do 郾iadania: ogórek zielony, pomidor, sa豉ta, rzodkiewka czerwona; Stosowane przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona, bazylia, tymianek, czosnek, li嗆 laurowy, ziele angielskie;  Cukier-5-10g

 Zastrzegamy sobie mo磧iwo嗆 zmiany jad這spisu