Jad³ospis

PONIEDZIA£EK

16.4.2018

¦niadanie

mleko(200ml); p³atki kukurydziane (20g);chleb mieszany lub razowy (75g);

mas³o (10g); szynka  (40g); warzywa; herbata malinowa (150ml);

Obiad

zupa krupnik (200g); ziemniaki (150g); ryba (100g);

marchew lub marchew z pora (60g); woda naturalna lub kompot (200ml)

 

 

WTOREK

17.4.2018

¦niadanie

chleb mieszany lub razowy (75g); mas³o (10g); warzywa; serek ¿ó³ty(10g);

polêdwica sopocka(20 g); herbata lub kakao(200ml);

Obiad

zupa grochowa (200g); kasza jêczmienna(120g);

pulpety w sosie pomidorowym(80g); kapusta czerwona(100g);

woda naturalna lub kompot (200ml);

 

 

¦RODA

18.4.2018

¦niadanie

kasza manna(200g); chleb mieszany lub razowy(75g); warzywa

kie³basa drobiowa (40g); mas³o (10g);herbata  (200ml);

Obiad

zupa jarzynowa(200g); ziemniaki(150g); kotlet z fileta drobiowego (100g),

surówka wielowarzywna(80g); woda naturalna lub kompot (200ml)

 

 

CZWARTEK

19.4.2018

¦niadanie

budyñ waniliowy(200g); chleb mieszany lub razowy (75g);  szynka (40g);

mas³o (10g); warzywa;  herbata (200ml);

Obiad

zupa gulaszowa (200g);

makaronowa zapiekanka(sk³ad: cebula; ser ¿ó³ty; kie³basa) 200g;  

woda naturalna lub kompot (200ml);

 

 

PI¡TEK

20.4.2018

¦niadanie

chleb mieszany lub razowy (75g); mas³o (10g);

pasta z jajka ze szczypiorkiem(15 g); warzywa; herbata z cytryn± (200ml);

Obiad

zupa koperkowa (200g); pierogi ruskie(150g) ¶mietana

woda naturalna lub kompot (200ml);

 

Warzywa podawane do ¶niadania: ogórek zielony, pomidor, sa³ata, rzodkiewka czerwona;

Stosowane przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona, bazylia, tymianek, czosnek,

li¶æ laurowy, ziele angielskie 

Cukier-5-10g

Zastrzegamy sobie mo¿liwo¶æ zmiany jad³ospisu!

 

 

Technolog ¿ywno¶ci i ¿ywienia

in¿. Sylwia Bu¿ek