Jad這spis

PONIEDZIAΒK

7.3.2016

好iadanie

p豉tki kukurydziane(30g); mleko(120ml)owoce; chleb mieszany (50g);

mas這 (7g); szynka staropolska (20g); warzywa; herbata owocowa (150ml);

Obiad

zupa buraczkowa (150g); ziemniaki (70g); mielony (50g);

ogórki z jogurtem (40g); warzywa gotowane(40g);

woda naturalna lub kompot (150ml)

Podwieczorek

owoc;

 

WTOREK

8.3.2016

好iadanie

bu趾a grahamka (50g); mas這 (7g); warzywa; serek chudy(20g);

pol璠wica tradycyjna(20g); herbata porzeczkowa lub kakao(150ml); owoce;

Obiad

zupa ogórkowa z koprem (150g); kasza j璚zmienna(50g);

kapusta czerwona(40g); gulasz z indyka z warzywami (50g);

woda naturalna lub kompot (120ml);

Podwieczorek

owoc;

 

吐ODA

9.3.2016

好iadanie

budy 鄉ietankowy na mleku(120g); owoce; chleb mieszany (50g);

szynka tradycyjna (20g); mas這 (7g); warzywa; herbata zio這wa (150ml);

Obiad

zupa jarzynowa (150g); ziemniaki(60g);filet z kurczaka (60g);

buraki czerwone (60g); woda naturalna lub kompot (120ml);

Podwieczorek

owoc;

 

CZWARTEK

10.3.2016

好iadanie

p豉tki owsiane na mleku(120g); owoce; chleb mieszany (50g);  

pier pieczona (20g); serek naturalny(20g); mas這 (7g); warzywa;

herbata z cytryna (120ml);

Obiad

zupa grochowa (150g); ry br您owy(50g); ryba(60g) kapusta kiszona(30g);

marchew z groszkiem(50g); woda naturalna lub kompot (120ml);

Podwieczorek

owoc; 

 

PI﹗EK

11.3.2016

好iadanie

kasza manna na mleku(120g); owoce; chleb mieszany (50g); mas這 (5g); pol璠wica sopocka(20g); warzywa; herbata z dzikiej ró篡 (120ml);

Obiad

zupa pomidorowa z makaronem (150g); pierogi ruskie (100g);

jogurt naturalny(30g);  woda naturalna lub kompot (150ml);

Podwieczorek

owoc;

 

Warzywa podawane do 郾iadania: ogórek zielony, pomidor, sa豉ta, rzodkiewka czerwona;

Stosowane przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona, bazylia, tymianek, czosnek,

li嗆 laurowy, ziele angielskie

Cukier:5-10g 

吉IADANIE-8.00; ZUPA-10.00; DRUGIE DANIE-13.00

PODWIECZOREK-wydawany jest do domu

Zastrzegamy sobie mo磧iwo嗆 wprowadzenia zmian w jad這spisie!

 

Technolog 篡wno軼i i 篡wienia

in. Sylwia Bu瞠k