Jad這spis

PONIEDZIAΒK

7.3.2016

好iadanie

p豉tki kukurydziane(30g); mleko(120g); chleb mieszany (75g);

mas這 (10g); szynka staropolska (40g); warzywa; herbata owocowa (150ml);

Obiad

zupa buraczkowa (150g); ziemniaki (120g); mielone (70g);

ogórki z jogurtem (40g); warzywa gotowane(40g);

woda naturalna lub kompot (150ml)

Podwieczorek

owoc; kanapka;

 

WTOREK

8.3.2016

好iadanie

bu趾a grahamka (50g); mas這 (10g); warzywa; serek chudy(20g);

pol璠wica tradycyjna(20g); herbata porzeczkowa lub kakao(150ml);

Obiad

zupa ogórkowa z koprem(150g); kasza j璚zmienna(60g);

kapusta czerwona (40g); gulasz z indyka z warzywami (60g);

woda naturalna lub kompot (150ml);

Podwieczorek

owoc; kanapki;

 

吐ODA

9.3.2016

好iadanie

budy 鄉ietankowy na mleku(150g); chleb mieszany (50g);

szynka tradycyjna (20g); mas這 (10g); warzywa; herbata zio這wa (150ml);

Obiad

zupa jarzynowa (150g); ziemniaki(90g); filet z kurczaka(70g);

buraki czerwone (80g);woda naturalna lub kompot (150ml);

Podwieczorek

owoc; kanapka;

 

CZWARTEK

10.3.2016

好iadanie

p豉tki owsiane na mleku(150g); chleb mieszany  (75g);  

pier pieczona (40g); serek naturalny(20g); mas這 (10g); warzywa; 

herbata cytryna (150ml);

Obiad

zupa grochowa (150g); ry br您owy(60g); ryba(70g); kapusta kiszona(40g)

marchew z groszkiem(50g); woda naturalna lub kompot (150ml);

Podwieczorek

owoc;  kanapka;

 

PI﹗EK

11.3.2016

好iadanie

kasza manna na mleku(150g);chleb mieszany (75g); mas這 (10g);

pasta z makreli (30g); warzywa; herbata z dzikiej ró篡 (150ml);

Obiad

zupa pomidorowa z makaronem (150g); pierogi ruskie(100g);

jogurt naturalny(30g)woda naturalna lub kompot (150ml);

Podwieczorek

owoc; kanapka;

 

Warzywa podawane do 郾iadania: ogórek zielony, pomidor, sa豉ta, rzodkiewka czerwona;

Stosowane przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona, bazylia, tymianek, czosnek,

li嗆 laurowy, ziele angielskie, rozmaryn 

Cukier-5-10g

Zastrzegamy sobie mo磧iwo嗆 wprowadzenia zmian w jad這spisie!

 

                                Technolog 篡wno軼i i 篡wienia

                                                      in. Sylwia Bu瞠k